pottergirls

Alla inlägg den 27 mars 2015

Av Pottergirls - 27 mars 2015 09:00

Hejsan! I förra inlägget skrev jag om Pym Pettersons misslyckade familj. I det här inlägget ska jag skriva om den andra boken, som heter Pym Pettersons misslyckade skolresa.

 

 

Titel:

Pym Pettersons misslyckade klassresa

 

Antal sidor:

178 sidor

 

Författare:

Heidi Linde


Handling:
Pym och hela hennes klass har sett fram emot klassresan! Det kommer bli helt makalöst; de ska ju grilla korv, övernatta i skogen, bygga skydd och åka buss med hela klassen! Men så går Pyms fröken Hilde och bryter benet. Den mest okända vikarien ska då följa med på klassresan. Gunnar "Gläfset" Glefsdal... Pyms storebror Sigmund börjar genast att berätta skräckinjagande berättelser om elever som försvann från Glefsdals tidigare skola...
Kan den här resan verkligen bli lyckad?

 

Betyg:

3 av fem, men en väl rekommenderad bok


Visst låter den spännande?! Hur ska det gå?? Läs själv! Boken finns att låna på ditt stadsbibliotek, och så kan du köpa den på din närmaste bokhandeln (till exempel Akedemibokhandeln).

Vi ses på nästa sida! ;)

P.S, om du undrar något är det bara att kommentera!


   


Av Pottergirls - 27 mars 2015 06:53

Heej! Idag tänkte jag skriva en bokrecension om Pym Pettersons misslyckade familj. Det finns tre böcker om Pym. Jag tänkte börja skriva om den första.


Titel:

Pym Pettersons misslyckade familj


Författare:

Heidi Linde


Antal sidor:

217 sidor


Handling:

Första boken handlar om en tjej (Pym) som går i årkurs 5. Hon får en läxa att skriva något sant eller roligt som hänt en eller annan i familjen. Pym får panik, hon har ju världshistoriens mest misslyckade familj! Det blir bränd färdigpizza till middag, vidriga storasyskon och en pappa som snarkar så mycket att mamma får sömnbrist och går till affären med omaka skor. Inte blir det bättre när när klasskompisarna skriver makalösa historier om sina perfekta familjer... Hur ska Pym göra? Hon kanske får lägga till något spännande som inte är 100% sant...Till exempel att hennes farfar har landat på månen... Hur ska det gå?


Betyg:

Det är en bra bok men jag ger den 3 av fem.


Jag tycker alla ni där ute ska ge boken en chans åtminstånde! Vem vet, det här kanske blir ditt nästa läsäventyr?

Alla Pym-böcker finns på Akedemi Bokhandeln och går oftast att låna på ditt stadsbibliotek.

Vi ses på nästa sida! ;)


 

Tidigare månad - Senare månad

Här är vi!


Hejsan! Vi är 2 tjejer på tolv år som ÄLSKAR att läsa, Harry Potter bl.a! Den här bloggen skapade vi för att uppmuntra just dig till att börja läsa! Här tipsar vi om alla möjliga böcker, hoppas du hittar någonting för dig!
Prova!!!

Undrar du något?

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

❤ INSTAGRAM ❤

 


Ovido - Quiz & Flashcards